Hoofdpagina

Inhoud

Welkom op de wiki over kanker

De vindplaats van ervaringskennis

Deze online encylopedie is gelanceerd om de schat aan ervaringskennis van mensen die geraakt zijn door kanker op een gezamenlijke plek te bundelen. U vindt hier artikelen geschreven door kankerpatiënten, naasten of professionals. Het is een middel om kennis te delen over bijvoorbeeld nieuwe behandelingen, onderzoeken en vermoeidheid. Of hoe het is om te werken nadat je kanker hebt overleefd. Op deze wijze draagt deze nieuwe vorm van lotgenotencontact bij aan de kennis en zelfmanagement van de patiënt. U kunt vrij zoeken naar artikelen op de wikioverkanker. We streven ernaar om zoveel mogelijk artikelen vrij te geven voor bewerking zoals dat past bij de wiki-gedachte. Als er een wetenschappelijk fundament onder het artikel ligt dan beveiligen we de pagina. U kunt wel wijzigingen of aanvullingen door geven (via de knop dit is niet ok! of via de contact onderaan de pagina). Een aantal kankerpatiëntenorganisaties hebben dit initiatief opgepakt en willen dit zoals past bij de wiki-gedachte graag delen.

U bent van harte welkom om zelf uw ervaringskennis toe te voegen.

Iedereen kan artikelen schrijven, verbeteren of aanvullen op wikioverkanker.nl. Als u artikelen wilt bewerken of zelf ervaringskennis wilt toevoegen dan moet u zich aanmelden middels de knop rechtsboven. Ga echter zorgvuldig om met persoonlijke ervaringen. Laat de ervaring van de ander in zijn waarde en voeg uw ervaring onder aan het artikel toe. Probeer daarbij uw ervaringskennis zo op te schrijven dat het onderwerp of tip ook anderen van nut kan zijn. Emotionele uitingen die meer lijken op lotgenotencontact passen meer op een forum of bij een e-buddy dan op de wiki We verzoeken u om de Gebruikersregels (onderaan de pagina) te lezen voordat u zelf met de wiki aan de slag gaat.

Maak een account aan (via de knop rechtsboven) en deel uw ervaringskennis!!

Handig om te weten

In het navigatiemenu (linker kant boven) vindt u tips die u Hulp bij zoeken. In het hulpmiddelen menu (linker kant onder) vindt u de Gebruikershandleiding waarin staat uitgelegd hoe u teksten kunt bewerken, plaatjes toevoegen etcetera.