Wikioverkanker:Info

Wikioverkanker

De wikioverkanker is een initiatief van de Nederlandse Federatie Kankerpatiëntenorganisaties om de grote hoeveelheid ervaringskennis die aanwezig is bij de 25 kankerpatiëntenorganisaties te delen met een breder publiek. Het delen van ervaringskennis draagt bij aan zelfmanagement van kankerpatiënten. Kanker wordt steeds vaker een chronische ziekte waardoor vragen rondom zelfmanagement en kwaliteit van leven, langer een rol spelen in het leven van een kankerpatiënt. Dit project is gesubsidieerd door Fonds PGO.

De wikioverkanker is op de wereldkankerdag 4 februari 2011 online gegaan voor iedereen. Het is dus een hele jonge wiki die nog moet groeien. Het is inHerent aan de wiki-gedachte dat de kwaliteit van de wiki groeit naarmate meer gebruikers hun bijdragen plaatsen en elkaars bijdragen 'controleren'.

Patiëntenpanel

Het patiëntenpanel voert het beheer van de wiki en heeft de eerste teksten op de wiki geplaatst. Het patiëntenpanel wordt op andere wiki's moderator genoemd. Via de contactpagina of de knop 'Dit is niet ok!' kunt u een bericht of vraag naar het patiëntenpanel sturen. De volgende kankerpatiëntenorganisaties zijn vertegenwoordigd in het Patiëntenpanel van de wiki over kanker:

Borstkankervereniging Nederland - www.borstkanker.nl Lymfeklierkanker Vereniging Nederland Stichting Contactgroep Prostaatkanker Stichting Contactgroep Leukemie Stichting voor patiënten met kanker aan het spijsverteringskanaal

Als er vragen zijn over andere kankersoorten dan hebben zij contact met andere kankerspecifieke of doelgroep gerichte kankerpatiëntenorganisaties. Ook kunnen zij indien nodig, inhoudelijk deskundigen raadplegen op specifieke onderwerpen.